Saptamana a 24-a de sarcina

Cum creste bebelusul:
  • Bebelusul cantareste acum 550 g si are o lungime de aproape 32 de centimetri.
  • Auzul sau este bine dezvoltat, iti poate auzi vocea, bataile inimii si huruitul din stomac. Reactioneaza la zgomote puternice, voci familiare si muzica. Studii numeroase indica faptul ca bebelusii prefera muzica clasica, in mod special Vivaldi. Pune-i "Anotimpurile" bebelusului tau si fii atenta la miscarile sale. Sta nemiscat in partea "adagio" si se agita in sectiunea "allegro"? Se poate sa ai un adevarat dirijor in burtica ta!
  • De asemenea, vasele de sange din plamanii bebelusului se dezvolta, pregatindu-se pentru respiratie. Incepe sa clipeasca. Ochii se deschid si se inchid frecvent, iar genele si sprancenele sunt prezente.
  • Daca s-ar naste acum, ar avea sanse de supravietuire (aproximativ 85%) cu o ingrijire corespunzatoare (in sectia de prematuri). Datorita progresului stiintei si tehnologiei, un bebelus cu varsta intrauterina de 24 saptamani poate supravietui si in afara uterului daca este necesar, cu toate ca cca. 50% din bebelusii aflati in acesta situatie vor avea malformatii severe si permanente.



Cum se schimba viata ta:
  • In ceea ce te priveste, poti deveni neindemanatica datorita schimbarii centrului de greutate. 
  • Gingiile pot sa iti sangereze atunci cand iti speli dintii, iar buricul va iesi in afara. Nu te speria, imediat dupa nastere va reveni la locul sau.
  • Pot sa iti apara vergeturi si o linie mai inchisa la culoare intre buric si osul pubian. Aceasta va dispare si vergeturile probabil ca se vor estompa ... poarta-le cu mandrie - sunt o onoare!
  • Inca mai mergi la serviciu? Stai in picioare toata ziua? Ai grija sa porti pantofi confortabili si cu tocul jos. Stai cu picioarele ridicate atunci cand ajungi acasa! Oh, ce bine este!
  • Acum este si perioada in care poti merge intr-o vacanta de relaxare, inaintea marelui eveniment, nasterea. Daca mergi cu masina, fa pauze dese pentru a-ti putea relaxa picioarele si a evita umflarea lor. Este bine sa stii ca dupa saptamana 32-a, companiile aeriene nu te vor mai accepta la bord, nu pentru ca ar fi periculos sanatatii tale sau bebelusului, ci pentru a evita o nastere in avion.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu