Saptamana a 13-a de sarcina

Cum creste bebelusul:
  • Fatul are marimea unei piersici. Are o lungime de aproximativ 7.5 cm si cantareste aproape 30 de grame.
  • Acum se formeaza gatul si astfel "aratam" mai prezentabil! Fata lui incepe sa devina din ce in ce mai "umana" si seamana din ce in ce mai putin cu un "extraterestru". Ochisorii care isi facusera aparitia in partea laterala a capului s-au apropiat unul de celalalt. Urechile ii sunt aproape de locul lor normal.
  • Ficatul incepe sa ii functioneze, rinichii incep sa produca urina in vezica, iar pancreasul insulina. Picioarele sunt mai lungi decat bratele, iar pielea este rosie transparenta, neavand nici un strat de grasime. La sfarsitul acestui prim trimestru toate organele sunt formate.
  • Toti cei 20 de dintisori s-au format si asteapta sa iasa de sub gingii.
  • Placenta si fatul au acum cam aceeasi greutate.
 
  • Intestinele vor migra din cordonul ombilical in abdomenul fatului.
  • Bebelusul este foarte activ. Da din picioruse si manute si inoata de la un capat la altul al burtii. Dar inca nu poti simti asta. Interesant este ca bebelusul este acoperit peste tot cu un pufulet de puiut.

Cum se schimba viata ta:
  • Ai inceput trimestrul doi! Esti plina de vitalitate! Cele mai multe mame spun ca in aceasta perioada a sarcinii se simt cel mai bine. Vei incepe sa te simti "insarcinata". Placenta este legatura fizica intre tine si el - pentru copilul tau ea joaca rol de rinichi, de plaman si de ficat.
  • Tot ce inghiti trece prin ea, asa ca fii foarte atenta cu medicamentele! Desi tu te simti minunat, corpul tau lucreaza din greu si de aceea trebuie sa fii atenta la micile indicii pe care acesta ti le da. Ia o pauza si ohihneste-te de fiecare data cand simti nevoia.
  • Tot acum este perioada in care sotul si alti membrii ai familiei pot incepe sa devina mai interesati de sarcina, implicandu-se mai mult. Tu ii poti incuraja sa fie alaturi de tine, insa numai in masura in care te simti confortabil.
  • Aha - se vede un inceput de burtica!
  • Daca tot mai ai greturi matinale, sigur se vor opri in urmatoarea saptamana. Pe masura ce te apropii de trimestrul al doilea - nu vei mai incapea in hainele normale asa ca e timpul sa planifici o tura pe la magazinele cu specific prenatal. Nu uita ca trebuie sa arati ca o gravida cu gust!
  • Asigura-te ca in jurul tau nimeni nu fumeaza, daca nu ai facut-o pana acum. Daca ai o pisica, gaseste pe altcineva sa faca curat in urma ei si sa-i dea de mancare; fecalele pisicii si carnea cruda contin toxoplasme, boala - toxoplasmoza, provoaca la copil malformatii congenitale. Riscul este crescut in trimestrul 2 si 3, de aceea este bine sa delegi pe altcineva sa manuiasca aceste lucruri. In caz ca nu este posibil, asigura-te ca te speli pe maini de indata ce ai contact cu pisica sau atingi carne cruda.
  • Ai nevoie acum de 68-80 grame de proteine pe zi.

Pentru fratiori sau surioare:
  • Felicitari! Mama, tata si TU veti avea un copil. Aceasta inseamna ca vei deveni fratele sau sora mai mare! In urmatoarele luni burtica mamei va creste din ce in ce mai mult si copilul va incepe sa miste. Este greu de crezut acest lucru, dar in circa 27 de saptamani vei face cunostinta cu el/ea. Roaga pe mama sau pe tata sa-ti arate pe un calendar cate zile mai sunt pana se implineste vremea sa vina copilul acasa; poti incepe sa numeri zilele. Stii ca si tu ai fost odata in burtica mamei? Cand ai venit pe lume erai un copilas micut, asa cum va fi si noul tau fratior sau surioara. Ai putea sa faci un desen cu tine si noul/noua ta fratior/surioara? Dupa ce il termini, pastraza-l ca un cadou pentru el/ea.

Un comentariu:

  1. Cancerul pulmonar trece adesea neobservat în stadiile sale timpurii. Pe măsură ce boala se dezvoltă, o tuse persistentă se dezvoltă și tuse cronică se agravează. includ dureri toracice, respirație scurtă, răgușeală, lichid sângeros apăsat din tractul respirator și atacuri frecvente de bronșită sau pneumonie. Uneori, primul a fost dureri osoase, dureri de cap, amețeli, eram atât de enervat și obosit de viața mea, până când am citit despre medicamentul pe bază de plante Dr. Itua pe blogspot chiar am crezut că este înșelătorie când l-am contactat pentru prima dată cu atât de puțin timp mă gândesc la asta și mi-am cumpărat medicamentele pe bază de plante pe care le-am luat timp de trei săptămâni și am fost vindecat în totalitate tratamentul său este atât de unic, niciodată nu am crezut că voi putea să fiu liber de cancerul pulmonar.Dar nu numai acest cancer de plămâni Acest om grozav poate vindeca, Dr. Itua mi-a spus că poate vindeca astfel de boli precum ... CANCERUL COLORECTAL, cancerul creierului, cancerul esofagian, cancerul vezicii biliare, boala trofoblastică gestațională, cancerul capului și gâtului, CANCERUL BLADDER, CANCERUL PROSTATULUI, CANCERUL RENUNCILOR, CANCERULUI LUNG, Lupus, CANCERUL PIELEI, Glaucom ., Cataracta, degenerare maculară, boală cardiovasculară, boală pulmonară. Prostă largă, osteoporoză. Boala Alzheimer, cancer ovarian, cancer sinusal, cancer de piele, sarcom de țesuturi moi, cancer de coloană vertebrală, cancer de stomac, cancer testicular, cancer de gât, cancer tiroidian, demență . CANCER UTERIN, Cancer pancreativ, LEUKEMIA, HIV / SIDA, CANCER OVARIAN, CANCER DE SÂNGE, cancer Vulvar, INFERTILITATE PENTRU BĂRBAȚI / FEMEI, Limfomă BURKITT - NON-HODGKIN.TUMORI DE BRÂNCHIAL, TUMOR DE CRAB, CANCERĂ DE BANC DE BANCĂ. Rac, HERPES VIRUS, LOVE SPELL, HEPATITIS, ARE UN MARE DOCTOR HERBAL.HERE CONTACT EMAIL ::: drituaherbalcenter@gmail.com/. WhatsApp ::: + 2348149277967

    RăspundețiȘtergere