Saptamana a 2-a de sarcina

  • A trecut deja o saptamana de la ultimul ciclu menstrual. Daca tii un calendar al ciclurilor menstruale, vei putea afla zilele in care va avea loc ovulatia. In aceasta saptamana, unul dintre ovarele tale va elibera un ovul sau doua (in cazul in care vei avea gemeni). In timpul ovulatiei, unele femei simt o durere in dreptul unui ovar.
  • De asemenea, cand temperatura corpului creste brusc inseamna ca a avut loc ovulatia si corpul tau a eliberat ovulul.
  • Alte semne ale ovulatiei, pe care le vei primi de la corpul tau sunt: schimbari ale mucusului cervical (se semnaleaza prezenta la nivelul vaginului a unui mucus incolor si inodor, secretat de celulele colului uterin), o tensiune a sanilor, din cauza producerii de estrogen de catre folicul sau o eventuala sangerare de mica amploare.
 
  • Sunt doar aproximativ 4 zile pe luna in care o femeie poate concepe, acestea fiind calculate in functie de perioada de ovulatie. Pentru a ramane insarcinata, o femeie trebuie sa intretina contact sexual cu potentialul tata in timpul perioadei fertile (in apropierea ovulatiei).
SFATURI:
  • Asigura-te ca iei cantitatea necesara de calciu. Lactatele si legumele verzi sunt o buna sursa de calciu. Este bine sa renunti la alcool, tigari, droguri si medicamente (chiar si cele pe baza de plante), daca incerci sa concepi un copil. Ovulatia poate aparea in aceasta saptamana, dar difera de la femeie la femeie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu